I starten af maj 2017 skete en tragisk ulykke i Københavns Havn, hvor to piger døde efter sammenstød med en vandscooter. Politiet kalder det vanvidssejlads og har rejst sigtelser mod flere personer.

Hvordan er det med vandscootere i Kalveboderne og Hvidovre?

Vandscooter/jetski er umiddelbart kun tilladt syd for Avedøre Holme og kun i en afstand af mindst 300 meter til kysten. Det betyder også, at der ikke må sejles med vandscooter/jetski i Kalveboderne (området mellem Hvidovre og Amager).

Det er reguleret i lovgivningen på området. Bekendtgørelse om regulering af ikke-erhvervsmæssig sejlads på søterritoriet med vandscootere m.v. og Bekendtgørelse om Amager vildtreservat samt fredning af dele af søterritoriet. Herudover er der anden lovgivning som også er gældende, som man bør sætte sig ind i som ejer eller låner af en vandscooter/jetski.

Når det er forbudt i Kalveboderne, betyder det så at de ikke er der? Nej!

Selvom der er et forbud mod sejlads med vandscooter/jetski i Kalveboderne, sker det ofte at de finder vej til området. Især langs Kalvebod Løbet (langs Amager) bliver benyttet af vandscootere/jetski, når de skal fra Køge Bugt til Københavns og omvendt. Herudover er der også motorbåde m.m. i dette område, som ikke overholder hastighedsbegrænsningen. Hastighederne for vandscootere/jetski kan komme op på ca. 130 km/t i Kalveboderne.

Du bør derfor altid tage dig dine forholdsregler. Vær opmærksom på anden sejlads, således du eventuelt kan undvige i tide.

Observerer du sejlads med vandscooter/jetski i fx Kalveboderne eller bliver du chikaneret af anden trafik, som ikke overholder gældende ret, kan du kontakte Københavns Vestegns Politi på 1-1-4. Har du ikke mulighed for at kontakte dem telefonisk, kan du kalde op til Lyngby Radio på kanal 16 (VHF) og anmode dem om at tage kontakt til politiet.

 

Kilder brugt for denne artikel:

Hvidovre Kommune – sejllads med vandscooter

Bekendtgørelse om regulering af ikke-erhvervsmæssig sejlads på søterritoriet med vandscootere m.v.

Bekendtgørelse om Amager vildtreservat samt fredning af dele af søterritoriet

Tv2 Lorry – Vidne filmede vandscootere før og efter dødsulykke: “Vi kalder dem terrorister”


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *