Hvidovre Strandpark (i folkemunde “Hvidovre Strand” eller “Hvidovre badestrand”) ligger i Lodsparken ved Hvidovre Havn. Badestranden er meget børnevenlig på grund af det relativt lave vand i Kalveboderne.

Badestranden er ca. 300 meter lang og består af et lille sandbælte, hvorfra der går en badebro ud i Kalveboderne, samt et stort bagvedliggende græsareal. Der er ingen livreddere på stranden – dvs. stranden er ubemandet. Vær opmærksom på de vigtige baderåd.

Badevandskvaliteten

Inden du springer i bølgen blå ved Hvidovre strand, så kontroller badevandsudsigten. Rødt flag betyder, at der er “dårlig vandkvalitet” og badning frarådes. Er flaget derimod grønt, er der “god vandkvalitet”. Du kan læse mere om badevandskvaliteten – herunder hente badevandsanalyser – på kommunens hjemmeside.

Vær i øvrigt generelt opmærksom på vejret – både i forhold til vandkvaliteten og badesikkerheden.

Toilet og parkering

Der er toiletter på Hvidovre Havn ud mod parkeringspladsen som kan benyttes (Strandhavevej 57, 2650 Hvidovre). Er toiletterne lukket eller ude af drift, kan toiletterne ved Sejlklubben Suset, som også står for den daglige drift af havnen, anvendes.

Det kan i øvrigt være svært at finde en parkeringsplads i højsæsonen, men stranden kan nemt nås på cykel og der er gode muligheder for at stille sin cykel. Der er heller ikke langt med fx offentlig transport.

Madboder

I sommersæsonen er der ofte forskellige muligheder for køb af mad og drikkevarer, når forskellige madsteder opstiller deres boder ved stranden.

Herudover er der også havnens spisesteder.

Stranden – græsareal, borde og bænke mv.

Hvidovre Strandpark er rigt på anvendelsesmuligheder, med mange fordele på grund af kombinationen af både et sandbælte langs stranden og et stort bagvedliggende græsareal. Området indbyder kort sagt til en masse aktivitet og mange muligheder.

Græsarealet er ideelt, hvis man fx gerne vil folde sit badehåndklæde ud og solbade, uden at få for meget sand på håndklædet efter en tur i bølgerne eller af vinden, som der normalt følger med ved at ligge på stranden. Én af de mange fordele med en kombination af et sandbælte langs stranden og et stort bagvedliggende græsareal.

Det er også muligt at sidde og slappe af, læse en bog, lytte til en podcast eller benytte den gode plads til fx at spille boldt – du bestemmer (næsten) selv – bare du tager hensyn til andre.

Der er opsat flere borde og bænke i tilknytning til stranden som også kan benyttes.

Det er også muligt at grille, medmindre der er udstedt forbud pga. tørke og dermed risiko for naturbrand. Flere steder er der ”betonsten”, hvor du kan placere en gril, så græsset eller andet ikke bliver ødelagt.

I hver ende af stranden, har kommunen etableret cykelstativer og områder hvor du kan aflevere dit affald.

Med andre ord – bare kom afsted! Om det bare er til fx en kort tur i bølgerne, bare slappe af ved vandkanten eller en længere dag med en lækker pakket picnickurv er underordnet.

Strandparkens tilblivelse

Billedhuggeren Karin Lorentzen og VEGA landskab har skabt den nye strand i Hvidovre. Der er lavet en skulptur bestående af en serie betonelementer, som markere grænsen mellem sand og græs.

Hvidovre Strandpark, januar 2018.
Hvidovre Strandpark, januar 2018.
Hvidovre Strandpark, affaldsområde, januar 2018.
Hvidovre Strandpark, cykelstativer, januar 2018.