Det er aldrig ufarligt at færdes ved kysten eller på havet. Der er altid behov for god planlægning, ordentlig forberedelse, sikkerhedsforanstaltninger og en god portion sund fornuft. Der er en lang række apps som kan bidrage positivt til planlægningen og til ens aktiviteter ved og på havet. Herunder er et lille udsnit til apps.

Knots 3D

Brug af reb og tovværk

Knots 3D er en app som viser hvordan bestemte knobs skal bindes inden for fx sejlsport. Hvordan bindes et flagknob, pælestik eller et råbåndsknob. App’en findes på mange sprog, herunder også dansk, hvor der er en god detaljeret beskrivelse af hvert knob. Derudover er der en fin illustration af hvert knob, som der er muligt at følge mens man øver sig på et knob.

Sejlsikkert

Aktuelle vejrforhold der hvor du befinder dig – eller der du vil hen. Strøm- og vindforhold m.m.

Sejlsikkert er en app som viser en række vejrforhold, enten på din nuværende lokation eller et andet bestemt sted i Danmark. Den viser fx strøm- og vindforhold – både nuværende og en prognose nogen timer frem.

DMI Vejr

Danmarks Meteorologiske Institut

DMI Vejr er en app som viser det aktuelle vejr samt en prognose for hele Danmark, ligesom du kan få regionaludsigter. Desuden kan du se nedbørradar og vejrkort (prognose).

112 app

Med 112 app’en hjælper du Alarmcentralen med din position ved opkald

112 app’en kan hjælpe Alarmcentralen, i tilfælde af at du foretager et alarmopkald, med at finde din position. App’en anvender din smartphones position og deler den med Alarmcentralen i tilfælde af at du ringer 1-1-2. Du skal ringe fra app’en for at dele positionen.

Hjertestart

Find en hjertestarter i nærheden af dig

Hjertestart er en app som viser dig, hvor i området der befinder sig en hjertestarter. Med app’en kan du i din planlægning af ture etc. få et overblik over hvorfra en hjertestarter er tilgængelig, ligesom du i akutte situationer kan se hvor du finder en her og nu. De fleste havne har i dag en hjertestarter hængende, som er tilgængelig døgnet rundt, hvilket også gør sig gældende for Hvidovre Lystbådehavn (hænger ved Sejlklubben).

Mobilvarsling

Mobilvarsling er en app, der kan advare dig i tilfælde af større ulykker og katastrofer.

Mobilvarsling er en app som advare dig i tilfælde af større ulykker og katastrofer. Det kan være nationalt og lokalt i det område hvor du befinder dig. App’en gør dig således opmærksom på situationer som kan have indflydelse for din tur ved/på havet, til lands eller andet.

FCOO – ifm.fcoo.dk

Sejladsudsigt – fcoo.dk

Sejladsudsigten fra Forsvarets Center for Operativ Oceanografi (FCOO) er ikke en app, men en hjemmeside som du kan tilgå fra browseren på smartphones eller computer. Du kan få aktuelle vejrforhold oplyst, ligesom du kan få prognoser på en lang række områder som fx bølgehøjde, vindstyrke, vandstand, bølgeretning, strømstyrke og meget mere. Du kan tilgå hjemmesiden på adressen https://ifm.fcoo.dk/.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *