Med et enkelt klik på mobilen kan du nu nemt og hurtigt slå alarm og anmode om hjælp. Ved alarm sender appen din position via mobilens GPS afsted, så redningsmandskabet ved hvor de skal finde dig.

Appen er bl.a. udviklet for at spare tid ved at kunne lokalisere dig mere præcist, således redningsmandskabet ikke skal bruge kostbar tid på at søge efter dig på et større område, men kan sendes direkte mod din position.

Funktioner

Foruden at kunne tilkalde hjælp hurtigt, er der i appen en lang række andre funktioner tilgængelige. Du kan fx tracke din sejlrute i forskellige tidsintervaller, hvis der eventuelt skal sættes en eftersøgning i gang, ligesom du kan lave en sejlplan med et tidspunkt for hvornår du forventer at vende tilbage til havn (land), og hvis du ikke reagere får dine pårørende besked via SMS og de kan efterfølgende slå alarm, hvis de ikke kan komme i kontakt med dig.

Du kan også dele din sejlrute med op til seks venner, så I kan følge hinanden og se hvem der ankommer hvornår.

På Søsportens Sikkerhedsråds hjemmeside, kan du læse meget mere om de mange funktioner i appen.

Smartphone

For at du kan downloade appen, kræver det at du har en smartphone. Du bør også sikre dig, at du kan bruge telefonen hvis du skulle falde i vandet – dvs. mobiltelefonen skal kunne klare at komme i vandet. Alternativt kan du benytte dig af en sikkerhedspose til telefonen, som holder mobilen tør.

Appen kan downloades i både App Store (Apple/IOS) og Google Play (Android).

Appen bruges allerede i flere andre lande, men under navnet ”SafeTrx”, som ligeledes kan downloads fra begge ovenstående steder.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om app’en på følgende hjemmesider:

Søfartsstyrelsen
Søsportens Sikkerhedsråd
Mere her på hjemmesiden under afsnittet “Sikkerhed” og “Tips og Links” under Værd at vide.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *