Hvad er en havmiljøvogter egentlig, og er det noget som du ville overveje?

Havmiljøvogterne er frivillige som ønsker at passe på vores farvande. Det kan være sejlere, dykkere, surfere, kajakroere eller andre, som færdes på eller ved vandet og vil melde oliespild ind, hvis de observere det.

På den måde, er havmiljøvogterne med til at holde øje med de danske farvande og melde ind til forsvaret, hvis de ser større mængder olie på vandet, således forsvaret hurtigt kan rykke ud og eventuelt forhindre at fx et olieudslip spreder sig og ødelægger naturen samt havmiljøet. På havmiljøvogterordningens hjemmeside står bl.a., at:

“Meldinger fra havmiljøvogtere indgår i vurderingen af hvilken indsats, der skal sættes i værk for at undgå skade på miljø og dyreliv. Samtidig er det helt naturligt at havmiljøvogterne foregår andre sejlere med et godt eksempel, når det gælder andre former for forurening af havmiljøet som f.eks. bortkastelse af affald og plastikmaterialer.” liv havmiljøvogter

Bliv havmiljøvogter

Du kan nemt melde dig som havmiljøvogter via hjemmesiden http://havmiljøvogter.dk/, hvorefter du vil få tilsendt en velkomstpakke. Du kan også downloade app’en Stop-Olien, hvorfra du digitalt både kan anmelde olie du har observeret eller ringe direkte til forsvaret.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *