Geodatastyrelsen har i en række år samarbejdet med andre marine myndigheder om én samlet adgang til marine data i Danmark, også kaldet Det Marine Danmarkskort (msdi.dk). Indtil nu har portalen været et internt værktøj for myndigheder, men nu åbnes portalen for alle, skriver Geodatastyrelsen i en nyhed på deres hjemmeside.

Det er derfor nu muligt, at (private) virksomheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner, foreninger og borgere fremover let kan tilgå og anvende de marine data, som Geodatastyrelsen stiller gratis til rådighed.

Marine data dækker over alle data, der kan henføres til havet, og kan ifølge Geodatastyrelsen være fx miljø- og naturdata, placering af havvindmøller og andre energianlæg på havet, skibsruter, fredede områder til havs, havdybder mm.

Du kan designe dit ”eget kort”, som indeholder de data, som du interesser dig for, og let tilgå det med et direkte link eller dele linket med andre.

Udviklingen af den nye portal startede i 2015, hvor i alt 11 forskellige myndigheder har bidraget. Formålet er at samle de officielle marine data ét sted. På nuværende tidspunkt er der mere end 96 marine datasæt (lag) i portalen, og ifølge Geodatastyrelsen vil portalen løbende blive opdateret med nye data fra myndigheder.

Kategorier: Nyheder

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *