Bogen indeholder mere end 300 gode illustrationer og fotografier, som sammen med det letforståelige sprog i bogen, gør det let at forstå vejret og vejrudsigterne.

Bogen er for alle sejlere, som gerne vil vide (endnu) mere om vejret. Med et let forståeligt sprog og sine over 300 mange gode illustrationer og fotografier, forklares det, hvordan du som sejler bruger vejrudsigter og vejrkort, “læser” vejret og dermed planlægger sejladsen, du møder, i forskellige farvande.

Det er en praktisk anvendelig bog, hvor du ikke alene vil kunne lære mere om vejret til havs, men også kan anvende bogen som et nyttigt opslagsværk i din sejlads. Der er mange gode eksempler i bogen, og du vil få en forståelse for meteorologiens grundlæggende begreber, beskrevet og forklaret på en tydelig måde, hvilket kan tjene som nyttig baggrundsviden.

Bogen kan anbefales til alle sejlere, som gerne vil have en bedre og bredere forståelse for vejret på havet, eller som blot er nysgerrige på vejrets indflydelse på havet.

I bogen finder du kapitler om Vejrets elementer (1), Globalt vejr og vejrsystemer (2), Observation af vejret (3), Vejrkort og Vejrudsigter (4), Havet (5) samt Sejladsplanlægning og vejret (6). Du kan læse en mere detaljeret indholdsfortegnelse hos forlaget, ligesom du kan læse ét udsnit af et kapitel og se bogens opbygning.

Bogen kan købes hos Det Blå Forlag, som ejes af Mette Hundahl, eller lånes på biblioteket. Hvidovre Hovedbibliotek har ikke selv bogen, men kan bestille bogen hjem til hjemlån.

Forfatteren

Mette Hundahl er lektor ved Marstal Navigationsskole og har skrevet bogen Vejret på vandet – Maritim meteorologi for skippere og sejlere. I mere end 25 år har hun undervist kommende navigatorer i metrologi og navigation. Mette Hundahl har skrevet flere lærebøger og informationsmateriale om vejret og andre nærtbeslægtet emner, ligesom hun har holdt foredrag om emnet for bl.a. fritidssejlere.

Her på siden kan du også læse mere om det lokale vejr, ligesom du kan læse om Sikkerhed samt Tips og tricks – herunder bl.a. om app’s om vejret.

Rigtig god læselyst.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *